5 hacks til at tage professionelle fotos

Opskriften på succes i cammingbranchen har to hovedingredienser: at markedsføre dig selv professionelt og tilbyde en overlegen service. I denne artikel vil vi tage fat på den første. Når en ny person tjekker dig ud, kommer det i sidste ende an på din profil, om de bliver interesserede eller ej. Desuden er folks opmærksomhedsspændvidde kortere end nogensinde før, så du har kun et par sekunder til at fange deres interesse.

Så hvordan skiller du dig ud blandt hundredvis af profiler? Vi har samlet vores 5 bedste tips, som kan hjælpe dig med at tage billeder af høj kvalitet, der viser din unikke stil og gør din profil mere mindeværdig.

1. Kvalitet handler om at have det rigtige udstyr

Kvaliteten af dine billeder afhænger i høj grad af kvaliteten af dit kamera. Det er et must at investere i et godt webcam til streaming, hvis du ønsker at stige i niveau i branchen. Når det gælder om at tage billeder til din profil, vil dit webcam og din smartphone sandsynligvis være tilstrækkeligt i starten af din karriere, så længe de kan tage billeder i mindst 720p (HD) opløsning. 

At vælge det rigtige webcam til streaming vil dog være en af de vigtigste beslutninger, du træffer. Du skal først og fremmest vælge et webcam, der fungerer godt i dit streamingmiljø:

  • Hvis du ofte streamer i et mørkere rum, skal du vælge et, der har god ydeevne ved svagt lys,
  • hvis lydkvaliteten er vigtig for dig, er en model med dobbelte mikrofoner til stereo-optagelse ideel,
  • hvis privatlivets fred er et vigtigt emne for dig, kan nogle kameraer sløre baggrunden uden brug af ekstra software.

Hovedpointen er, at du ikke kan undvære at lave research, når du vælger dit udstyr.

Pro tip #1 - Hvis du har brug for hjælp til dit valg, er du velkommen til at kontakte os personligt eller gennemse vores go-to liste over de 12 bedste webkameraer til streaming.

2. Blød og jævn belysning vil gøre tricket

Vi har en tendens til at tro, at gode billeder er taget på det helt rigtige tidspunkt, fordi belysningen, posen og alle andre elementer synes at fungere så godt sammen. Sandheden er, at de fleste gode portrætter er taget med den hensigt at bruge belysningen til modellens fordel. Da belysningen har så stor indflydelse på stemningen i billederne, er det vigtigt at forstå, hvordan forskellige typer lys virker, og hvordan de påvirker billederne.

Hårdt lys vil generelt føre til høj kontrast og skabe meget lyse og meget mørke områder i samme scene i modsætning til blødt lys, der er diffust og jævnt diffust og giver meget få skygger. God belysning til portrætter - især når du fotograferer indendørs - er generelt blødt og jævnt lys. Dette kan opnås ved at bruge diffusorer til at blødgøre lyset fra et vindue eller ved at bruge flere lyskilder til at belyse motivet jævnt. Generelt er det bedst at undgå hård, direkte belysning, da det kan skabe hårde skygger og få billedet til at se uflatterende ud. Prøv i stedet at skabe et blødt, diffust lys, der smigrer dit motiv og får billedet til at se mere naturligt ud.

Lad os se på et enkelt eksempel.

Begge disse portrætter er afhængige af frontalt lys som deres primære lyskilde. Motivet på det højre billede var tydeligt rettet mod lyset i en vinkel, hvilket skaber en naturlig kontrast. Der er også masser af omgivende lys, hvilket gør billedet mere interessant.

Fotoet til venstre er dog mere direkte belyst.

 

Billedkilde

Pro tip #2 - Brug diffust naturligt lys i dine billeder så meget som muligt, eller invester i en diffusor.

3. Kend dine vinkler

Selv om kvalitet og god belysning er afgørende, er det dig, der får dit publikum til at tigge i slutningen af dagen. Dit bedste bud er at inkludere en række forskellige billeder i din profil for at vise alle dine sider og din personlighed, lige fra helkropsbilleder til frække selfies.

Tørstfælder a.k.a. sexede selfies er essentielle, uanset om de skal vække interesse hos dit publikum eller give dig et sundt boost af selvtillid. Begge dele er acceptable grunde til at fylde din kamerarulle med tusindvis af dem ;)  Når du tager selfies, så prøv forskellige ansigtsudtryk for at se, hvilket der er det mest attraktive.

Hvad angår fotos af hele kroppen, kan du, hvis du både er model og fotograf i én person, eksperimentere så meget du vil for at finde de vinkler, der er mest flatterende. Prøv almindelige positurer som at bukke ryggen for at få din bagdel til at springe frem og vippe dine hofter, men gør også din research og se på, hvilke positurer der fungerer for andre succesfulde modeller, som har samme kropstype som dig.

Pro tip #3 - Brug fokusværktøjet til selfies. Din smartphone er sikkert smart nok til at genkende ansigter eller har masser af fokusfunktioner, som du kan lege med. 

Pro tip #4 - Undgå at tage billeder nedefra, da det kan få dig til at se større ud, end du er.

4. Touch-ups er indsatsen værd

Ingen ser ens ud i det virkelige liv, som de ser ud på internettet. I dag er det nemmere end nogensinde før at forbedre billeder og få dem til at se bedst ud. Dette kan omfatte tilføjelse af filtre, justering af belysning, farver og kontrast for at skabe det perfekte billede. Og det bedste er, at du ikke behøver at være en Photoshop-ninja for at gøre alt dette. Der findes masser af apps, som du kan downloade til din smartphone, og som kan hjælpe dig med at redigere dine billeder.

Hvordan kan du få dine billeder til at fremstå endnu mere attraktive med små redigeringstjek?

  • Tilføj forskellige filtre for at skabe en bestemt stemning.
  • Ret op på belysningen, og juster lysstyrken og kontrasten for at fremhæve dine bedste træk.
  • Juster fokuspunktet for at sikre, at det er dig, der er i fokus, og ikke den rodede baggrund.
  • Fjern pletter, som din makeup ikke dækkede, og se mere poleret ud.

Pro tip #5 - Her er en liste over apps til fotoredigering, som du kan prøve på din smartphone. De fleste professionelle cam modeller bruger flere redigeringsapps for at få det look, de ønsker.

5. Eksperimentere med forskellige stilarter og outfits

Det er dit attraktive udseende og din talje, der vil få nye mennesker til at komme ind, men det er ved at holde tingene friske og interessante, at de bliver hængende. På nuværende tidspunkt har du sikkert et par outfits, der fungerer for dig. De får masser af komplimenter fra fans, de er behagelige, og du føler dig mest som dig selv i dem. Men ved at vise dine mange sider med forskellige outfits kan du gøre dig attraktiv for et bredere publikum.

Når du vælger dine outfits til profilbilleder, skal du overveje, hvad din hovedmålgruppe vil synes om. Sørg for at sprede dig, men hold dig til de specifikke fantasier, som din målgruppe har. Hvis du f.eks. omfavner stilen som nabopigen, hvorfor så ikke tage et fransk stuepige-outfit på? Hvis du ved, at du har en tendens til at tiltrække en masse nørder, kan du ved at imitere en Cosplay-figur måske gøre dine fans vildeste drømme til virkelighed. 

Pro tip #6 - Fokuser ikke kun på dit tøj. Få tilbehør, sko, legetøj og rekvisitter til at fungere for dig. De kan tilføje det lille ekstra, der bringer din karakter til live, samtidig med at de giver masser af muligheder for at lege med dem.

Konklusion

Dine billeder er det første kontaktpunkt med dit publikum, så få dem til at tælle. Hold aldrig op med at eksperimentere med positurer, belysning, outfits og retoucheringer. Men frem for alt, hvis du er seriøs omkring din camming-karriere, skal du investere i et godt kamera. Din indsats vil betale sig hurtigere, end du tror.

Mere interessant indlæg

Valgt tag: #all