Sådan opbygger du en solid fanbase fra bunden

At opbygge en fanbase fra bunden kan virke ekstremt udfordrende, men succesfulde udøvende kunstnere med massive fanbaser startede alle med kun få faste fans.

Der er én ting, du altid skal huske på: Du finder ikke fans, du skaber dem. I stedet for at fokusere på at øge din rækkevidde og finde flere fans, skal du rette din opmærksomhed mod, hvordan du kan skabe en oplevelse, der gør tilfældige drop-ins til dine største tilhængere over tid.

For at give dig en hånd med det har vi i denne artikel samlet alt det, vi har lært om at opbygge en fanbase gennem årene:

  • hvorfor det er afgørende at opbygge en solid fanbase,
  • hvordan man kategoriserer fans og behandler dem i overensstemmelse hermed,
  • hvad du bør overveje, før du begynder at opbygge din fanbase,
  • 8 toptips fra erfarne cammere, der hjalp dem med at gøre besøgende til stamkunder.

Lad os dykke direkte ned i det.

Hvorfor er det vigtigt at opbygge en fanbase fra starten?

Det er meget simpelt: Det kommer ned til matematik. Stamkunder vil komme tilbage fra tid til anden og bruge mere. Deres tilstedeværelse giver dig ikke kun en stabil indtægtskilde, men de er også mere villige til at åbne deres pengepung, hvis du tilbyder noget ekstra. Da stamkunder er parate til at betale en præmie for at nyde dit selskab, skal du behandle dem som førsteklasses kunder.

Sådan kategoriserer du fans og behandler dem i overensstemmelse hermed

Ikke alle fans er skabt ens. At lære om din fanbase kan være den vigtigste ting du gør. Vi har identificeret følgende 3 kategorier:

1. Freeloader

De kommer af og til forbi for at se dig gratis, men for det meste er de tilbageholdende med at blive til private shows. Freeloaders kan dog stadig hjælpe dig med at opbygge hype omkring dig og øge din favoritbase. Så sørg for at holde dem underholdt med regelmæssigt, sjovt indhold, men lad dem ikke tage dit fokus væk fra stamkunder med højere muligheder for monetarisering.

2. Den lejlighedsvise Drop-In

Lejlighedsvise Drop-Ins er varme leads med mange potentialer. De har brug for en masse pleje for at blive til Patrons. Når et navn virker bekendt, ved du, at du har at gøre med en Occasional Drop In. De udgør måske ikke den største del af din indkomst, men den virkelige vækstmulighed ligger i dette segment. Især hvis du kun dedikerer en begrænset mængde tid til streaming, og din opmærksomhed ikke er uendelig: Sørg for at fokusere på dem.

3. El Patrón / The Patron

Din største fortaler. De dukker ikke kun op for at se dig streame regelmæssigt, men følger dig også overalt, hvor de kan. De kan endda anbefale dig til deres venner. Selv om du sandsynligvis kun har få af disse fans, genererer de en stor del af din indkomst, og de bør behandles i overensstemmelse hermed - med særlig opmærksomhed.

Første ting først: Kend din kategori

Opbygning af en fanbase sker ikke organisk. Du skal have en fast strategi, før du går online. Du skal være besat af dit publikum og kende dem så godt, at det føles, som om du kan læse deres tanker.
For at skabe en passende strategi skal du først overveje, hvilken type publikum du sandsynligvis vil tiltrække. Ikke-nøgne, anonyme modeller, modeller af typen Girlfriend, Hardcore eller Dominatrix vil alle tiltrække forskellige typer seere, som forventer at blive behandlet på en bestemt måde. Tænk over og undersøg, hvad dit publikum ønsker at opleve i en bestemt kategori, og lever et show, der langt overgår deres forventninger. Det kræver en helt anden oplevelse for Dominatrix-seere at bryde ud af hverdagens monotoni end for kunder af Girlfriend-typen.
Dette vil omfatte sådanne overvejelser fra din side som f.eks. at skabe den rette stemning og bære det rette tøj.

8 gode råd fra erfarne cammere, der virker uanset din kategori

1. Hils på nye ansigter

Hvis du ser nye navne eller navne, du ikke genkender, skal du pege på dem og hilse på dem. Selv hvis de har set dig før, giver det dig en chance for at etablere en forbindelse. Sørg for at præsentere dig selv, hver gang du laver et show, og nævn, hvad dit skema er.

2. Lav notater om brugere

Lav noter af lejlighedsvise drop-ins, skriv ned, hvad de kunne lide, hvad du ved om dem, og hvordan du interagerede med dem. Kunne du lide et bestemt stykke legetøj? Drille dem ved at støve det af på dit private show. Komplimenter om en bestemt kropsdel? Vis din påskønnelse med en lille opvisning. Lykkedes det at opmuntre dem sidste gang? Sig, at de også er indstillet på en god dag denne gang.

3. Hold en regelmæssig tidsplan

Stamkunder kan kun blive stamkunder, hvis de ved, hvornår de skal være der. Fastsæt en fast tidsplan, nævn den, mens du streamer, og skriv også opdateringer på dit aktivitetsfeed. Det giver dig en gratis kanal til at lave en lille promo for dit næste show: Fortæl, hvornår det vil være, og hvad der vil blive vist.

4. Opbyg dit brand og gør det til en hel oplevelse

At skille sig ud blandt millioner af cam modeller med noget unikt kan være svært, men kan sagtens lade sig gøre. Du har alle de værktøjer, du har brug for til at gøre det:

  • Skab din egen jargon/slang, som du bruger, mens du streamer,
  • Hav en tydelig stil eller et tema, kurater dit tøj, makeup, belysning og sæt med omhu,
  • Lav aktiviteter, som andre modeller ikke gør: Find nye spil, og fremvis særlige ting, som dit publikum kan lide.

Det vigtigste ved at skabe et brand er, at du ikke behøver at finde ud af det helt selv. Lyt til dine fans. Følg og prøv det, de er glade for, og hold dig til det, der ser ud til at fungere for både dig og dem.

5. Gør følgere på sociale medier til kunder

Brug de sociale medier til at tiltrække nye fans. Hvis du har en betydelig følgerskarebase, så inviter dem til at tjekke dine streams ud eller giv dem et hint om, hvor de ellers kan finde dig online.

6. Inviter fans til at komme tilbage

Det kan virke meget simpelt, men det gør tricket: Tak dit publikum for at blive hængende. Lad dem vide, hvornår du streamer næste gang, og dril dem om, hvad de kan forvente, hvis de kommer tilbage.

7. Lav kun shows på dit bedste niveau

Drop-ins vil kun blive til stamgæster, hvis de får en god oplevelse hver gang. Du skal vise dit bedste, når du er på kamera. Udnyt hver eneste mulighed du har med dine fans, og sørg for, at du aldrig lader potentielle fans slippe væk, blot fordi du har en dårlig dag. Premium-kunder fortjener en overlegen oplevelse hver gang.

8.  Sig aldrig nej - tilbyd alternativer

Når dine fans logger ind, træder de ind i en fantasiverden langt væk fra den barske virkelighed i deres hverdag. De ønsker sandsynligvis ikke at anerkende grænser og regler, de er her for at glemme alt om det hele. Så i stedet for at sige "nej" til en anmodning, som du helst ikke vil opfylde, skal du i stedet tilbyde et alternativ og få det til at føles som en aftale og aldrig som en afvisning.

Mere interessant indlæg

Valgt tag: #all